Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Chan Connery var den som först spelade Bond i den serie vi känner till mest, även om Bond redan tidigare gestaltats i mer okända och bortglömda versioner av böckerna skrivna av Ian Fleming. I denna serie finns en uppsjö av misstag i filmerna.


Jag läser på lediga stunder...




...i en bok som handlar om konsten att begå misstag och att misslyckas.
Inte vilka misstag som helst dock, utan ganska otroliga och fantastiska misstag dessutom.

Jag skulle spela in en film igår kväll på teve sju och innan filmen började var det en påannonsering för lördagens film, det vill säga ikväll. En nyinspelning av Bondfilmen 'Thunderbolt'.

Filmen som nu har ett par år på nacken men som alltså är en nyinspelning heter 'Never say never again', också denna gång med Sean Connery i huvudrollen som 007.

Påannonsören lät meddela att som superskurken spelades rollen av den svenske skådespelaren Max von Sydow.

Vilket fick mig att häpna och falla i skratt med tanke på att den rollen istället spelas av en helt annan karaktärsskådespelare vid namn Klaus Maria Brandauer.
Han är tysk och har spelat med i en rad kända tyska filmer.

Ibland blir det helt enkelt fel någonstans och hur detta gick till står ibland i stjärnorna att söka svaret till.

Boken jag läser heter Mästerliga missar och är sammanställd av Stephen Pile.
Jag älskar att läsa den sortens böcker och det kan få vem som helst att se på världen med humoristiska ögon vid läsningen av andras misstag.

Få människor är så populära som just när de begått någon sorts misstag eftersom de i sådana ögonblick påminner om oss själva som vanliga dödliga.


(Rättelse. Max von Sydow är verkligen med i filmen 'Never say Never again', bara det att jag inte kan minnas att jag såg honom i den. Han spelar Superskurken och hans högra hand spelas av Klaus Maria Brandauer. Mitt misstag.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-19 17:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Filmen som 'Never say never again' baserar sig på heter förstås 'Thunderball' och ingenting annat.
2013-03-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP