Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns sämre ställen att tillbringa en vaknatt än på poeter.se




Nattvandring


Jag återkom nyss från en långpromenad

bland texterna här. Många gjorde mig glad

även om de förmedlade sorg eller smärta

och annat som dväljs i ett misshandlat hjärta.

 

Begåvad poet eller "bara" skribent?

Den skillnaden ser jag blott som ett fragment,

ett grand, om du vill, i betraktarens öga.

En ren bagatell, den senterar jag föga!

 

Men däremot aktar jag inte för rov

att njuta av människans sköna behov

att skildra sitt liv, dela med sig av drömmar

som oemotståndligt mot läsaren strömmar.


Dessa ord är en källa så sprudlande fri,

en grönskans oas för en trött fantasi,

som hjälper mig fly varje kreativ svacka.

För det vill jag ödmjukast bocka och tacka.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-23 07:01

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevliga rader.
2012-05-23

  Carl O Andersson
Håller med Wahlborg. Orden sprudlar friskt och smakar precis som en lagom tempererad Moët & Chandon.
2012-05-23

  Yrre VIP
Så himla fint sagt och så sant!
2012-05-23

  walborg
En begåvad poets ödmjukhet inför oss andra som spretar runt och försöker förmedla oss. Tack för en elegant text.
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP