Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Satkärring"

Det gjorde ont att höra de kalla orden
som fick min själ att huttra av frosten
och köldkårarna vandrade på min rygg

chockerade öron mottog de hårda orden
som hånade och bespottade de arma människor,
de, med oturen att erhålla häckningsplats
för sorgens svarta fåglar

förtalande ord smattrade likt en hagelskur


i hjärtat vet jag
att ingen ska ska beskyllas
för dårskap och idioti

för det är inte alltid lätt att hantera
besvikelser och sorgliga öden



men min undran har väckts


när blev du en "satkärring"?


när slutade du lyssna på ditt hjärtas röst?





Fri vers av Maria Malm
Läst 681 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-30 12:40



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket bra skriftat.
Så sant.
2014-07-27

  aol
starkt fångar du orden så bra skrivet,
2014-03-11

  Ljusletaren
Du fångade in orden rätt om andras oförmåga att inte döma någon. Gillar det jag läser/kram
2012-06-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
människors förvanling kan ibland vara kvick som sand, eller sen som ett timglas
2012-06-06

  Bodil Sandberg VIP
Så bra!där blev det präntat hur tragisk sanningen är hur svårt själv märka övergången från livvslust och vänlighet till sorg och smärta och bitterhet och utanförskap..en satkärring..nä förmodligen var ingen det från början - applåder!
2012-05-31

  Göran Byrén
Mästerligt hur du mejslar fram orden!!
Mycket starkt och bra skrivet
2012-05-31

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet
2012-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm