Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från arkivet med varm hälsning till vännen Jimmy Å


Rödvinspoesi på Teatercaféet



"Men Broder, hur förvirrat tänker du?

Att skilja gott från ont kan aldrig bli

att samla religionerna på en plats

och alla jävligheter på en annan!

Just därför - och nu tar du dig för pannan -

att religionerna bär ansvar för

de grövsta formerna av jävelskapen!

De tvingat troende att ta till vapen

som ändat miljarder människoliv.

Se där religionens tidsfördriv!



Nej, verkligheten är, som Bror nog vet,

av ont och gott en osmaklig smältdegel

där var tid präglats av sin egen regel

som flyktig rågång mellan vitt och svart

så vag ej ens de lärde veta vart

den sanna mänskligheten tagit vägen.

Måhända är det goda blott en sägen?

Traderad genom sekler av naiva

som format lera på en sned drejskiva

i fåfängt hopp att skapa något skönt

och funnit att det ingenting var lönt.



Du ler blott, Bror, och håller inte med.

Du dricker och ger fan i det jag säger.

Nåväl, vi tillhör kanske skilda läger

men om en sanning kan jag ge besked:

Den Gud det talas om är blott en myt!

Och det är människan som ansvar äger

för detta pinsamma utrotningsläger,

låt konstaterandet avsluta vår dispyt!

Vår frälsning får vi söka ordna själva.

Se där en sanning som får mig att skälva.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-31 22:26

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Kan inte sägas bättre
än vad redan är sagt.
Amen!
2012-06-01

  Jocy Joyless
Åh träffsäker skottsalva av visdom..jag uppskattar!
2012-05-31

    ej medlem längre
Thanx, och bra. Rimmen känns lediga. Tycker om bruket av "bror" då det ger en homogen känsla åt ert lilla stycke.
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP