Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mangelboden

 

Min tillvaro är som en mangelbod

där jag kläms mellan marmorvalsar.

Ett öde som villfares ond som god

och jag skriker för fulla halsar.

 

När gryningen kommer med vånda och svett

jag utsätts för dom och rannsakan

Det är som om Belsebub själv bäddat säck

med min likbleka kropp som lakan.

 

 De nattliga marorna släpper mig ej

ej ens när mitt sinne är vaket.

Så blir jag min egen plågas lakej

med blicken förankrad i taket

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-05 14:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
den är ... hittar inte ord. Mörk men mästerlig.
2012-06-08

  Carl O Andersson
Excellent Bäste Calle,
men ändå sägs det,
att drömmar och mardrömmar
är vävda av samma stoft
2012-06-06

    ej medlem längre
Mangelboden lyckades pressa fram något som ingen hittills presterat-dig och dina formstabila och äkta texter!

Ren njutning att läsa någon som verkligen kan skriva!
2012-06-05

  walborg
Belsebub han är en uppblåst fan
en stackare utan kärna
ta honom framifrån, helst mitt på dan
att sinnesron själv få värna
2012-06-05

  lodjuret/seglare VIP
När jag läser en text som denna känns det som att jag kan lägga ner min egen skrivande verksamhet helt och hållet. Vilket förstås vore helt fel reaktion. Jag skall i stället vara glad och stolt över att springa på samma bana som du, om än bli klockad för olika tid.
2012-06-05

  Gunwale VIP
"...som om Belsebub själv bäddat säck med min likbleka kropp som lakan..." - en bild som borde skrämma den humorlöse B på flykten från dig för gott!
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP