Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Villovägar

 

Vandrar vill i helg och söcken

vägen tycks oss ej karterad

och försvinner i ett töcken.

Söker efter en markerad

anhalt för vår färd, som synes

styrd av makter jag ej känner

skepnader, vars onda trynes

hångrin påstår "Vi är vänner!

 

Räds ej våra ingrepp i den

resa som vi kallar livet

och som byter vattrat siden,

som för oss tycks efterblivet,

till en dress av säck och aska,

underkastelsens signal,

som blir vår när vi skall traska

håglöst ur vår jämmerdal.

 

Då! Jag måste protestera

och klär därför av mig naken

samt, i avsikt att chockera,

visar jag dem faktisk baken!

Tänk, att tillvarons demoner

blir så oförmodat flinka

och flyr bort i legioner

blott de ser en bleklagd skinka!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-11 21:47

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Bravo Calle! Du vandrar "H's" fotspår.
2012-06-12

  Måna N. Berger
Det gäller bara att den är bleklagd nog, för demonerna skyr ljuset!
2012-06-11

  walborg
Kanske en metod att skrämma onda projektioner på flykten!
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP