Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam i gisten farkost

 


Är åror för de roende

som Sanningen för troende?

Om en arm är för stark

hur når de då den mark

som erbjuder en hamn

i kristenhetens namn?

 

Själv har jag inga svar

blott frågorna blir kvar

kring färden och dess mål

samt mina kunskapshål

Jag ror så gott jag kan.

Mitt öskar är en spann.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-12 07:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark,tänkvärd.
2012-06-13

  Minkki VIP
man ror och hopar, säger vi här i öst. Ni ror visst fram- och baklänges ;) kurskorrigeringar från tid till annan kan man väl inte undvika, vare sig på sjön, i livet eller troslivet? medan man öser...
2012-06-12

  Carl O Andersson
Och bäst att ro för glatta livet,
då ingenting för oss är givet.
Men stanna upp en stund och vila,
kanske hänger det en slipad bila
av en orsak som vi inte kan förstå
i ett enda, ynka, litet huvudstrå.
Bakterier vimlar ju omkring i luften,
Andas in – och allt kan vara slut sen.
Så tag för Guds skull inga risker,
se till att medan du helt frisk är
sända Gud en bön om frälsning
och du kanske slipper påhälsning
ifrån den andre, svarte potentaten
Njut av livet som Fritjof Piraten
och skjut upp döden en dag i sänder
tänk bara att det händer när det händer.
2012-06-12

  lodjuret/seglare VIP
Jag blev glad av att läsa den här, den får mig att osökt komma att tänka på något på minnenas vind. Kan just undra över vad det kan vara.
2012-06-12

  walborg
"själv på diket", vem det nu var som sa´så...
2012-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror och Han ror, som Bill Stenberg brukade säga.
Han är hel och jag är den del. Det blir en hel del. (Ett annat av vilde Bills berömda uttalanden.)
2012-06-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP