Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själv förstår jag ingenting<br>


Motvind

 

Den artonde i sjätte

en dag då regnet skvätte

och svalkan var besvärande

på Sveriges västra kust.

 

Hon sa jag var den rätte,

bland lakanen en jätte

som älskare förtärande

den ljuva, heta lust

 

hon burit till min kätte

och lekfullt då vi trätte

om givande och tärande

om kärleks kraft och must

 

På frågan vad hon hette

sa hon "Jag kallas Mette"

en sanning klart förfärande

och iskall var den pust

 

som till vårt läger vette

och där vår kärlek frätte

och verkade prekärande

på vår fragila trust.

 

Hon klädde sig och gick

med en förtörnad blick.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-18 22:26

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
O underbara ordlek det är lusta om något och här är lusta i fullo en dikt i motvinds namn här hon gack..bara stack!applåder du sköne!
2012-06-19

  ULJO
Applåd för denna sinnrika text
2012-06-19

  Annie b'larsson VIP
Gillar alltihop. Ingress. Rubrik, och texten. Känner ofta så här.
Applåd.
2012-06-19

  walborg
Inte jag heller ...
2012-06-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP