Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teo-ret-is-era går ju bra, svårare kan vara att bevisa sådant som man ändå tror på. Som exempelvis en existen's själ. Det finns de vilka anser sig ha bevisat att kroppen väger något litet mer som levande än död. Det är då själen som väger tungt.


Något litet om en partikel





Jag har tyckt mig hitta
en partikel i min hjärna
och den har funnits där
sedan tidernas begynnelse.

Åtminstone är det en teori
jag har och den partikeln
är nödvändig för att förstå
just mitt universum.

Hur det är uppbyggt och hur
det har expanderat alltsedan
jag blev påtänkt i början av
1400-talet.

Det som forskarna är oense
om är vad det är för slags
partikel. Om den alls står att
finna i andra människors

verkligheter eller om det är en
sådan där mer akademisk sak
som man måste vara minst
filosofie doktor för att hitta fram till.



(4/7 2012)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2023-01-14 09:57



Bookmark and Share


  Koloristen
Utmärkt text! Värd sin placering.
2023-01-17

  Gunwale VIP
En ”charmkvark”, kanske?
2023-01-14

  Linil VIP
Bra! Rytmisk och ger eftertanke!
2023-01-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP