Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till många "miljövänner"


Det är den värsta sorten av hybris när man hävdar att vi måste värna om naturens mångfald. Att vi har någon slags moralisk förpliktelse gentemot naturen och att kommer att straffas för vad vi gjort. Själv vill jag bevara naturen för att jag är en jävla egoist.
Jag har satt två barn till världen och under min kvarvarande levnadstid vill jag känna att det finns en framtid för dem. Då blir mina sista år lite lättare. Efter det så bryr jag mig inte.

Naturen dömer inte. För den är det inte ett skräckscenario med en öde planet. Få in det i era hjärnor att det är bara vår egen värdering av den bilden som gör att vi känner så. När människan är borta finns det ingen som kan tycka synd om djuren eller bli upprörd av skövlade skogar.

Så var som jag och släpp världssamvetet och låt istället egoismen skapa en vackrare framtid i frånvaro av miljömessias




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knickedick
Läst 250 gånger
Publicerad 2012-07-05 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick