Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06.02.05
19.05 med han den dära- Tommy Körberg



”Jag är”


Du är min
längtans röst
mina tankar
du ger tröst
luta din panna
närmare mitt bröst
om du fryser.

Du härdar mig
när mina tårar
rasar mig samman
låter du mig
vilande andas
mina lungor
värkande
varsamma händer.

Du har givit mig
orden jag talar
som om jag hade
dig förutan
sagt dem förut
men inte hört dem.

Du är allt jag önskar
var dag jag vaknar
väcks ur slummer djup
att bära dina händer
är allt jag vill nå
i livet du är mig så nära.

Om din stig bär dig vida
över horisonter jag ej ser
jag ber dig minnas
mitt hjärta i din hand
vår längtan att se
mer av livets ägnder.

I friheten att följa
vi sår nya frön i vår
och jag tror att vår måne
lyser milt över oss
och värmen vi ger oss
till dagern gryr
gör skörden rik.




Fri vers av Tobias Hedlund
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-02-07 21:11



Bookmark and Share


    Margaretha
Din dikt kan njutas långsamt så den smälter i munnen.Den kan också läsas snabbt. Man blir "hög" av den, man möter på nåt sätt nya landskaper, som man själv vill tolka den. Härligt!
Den är genialt formulerad, ny o. gammal stil.
Mvh Margaretha
2006-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund