Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sussar i Djurgårdens Stad trädbuskar.


Fjäderholmarnas kvällsbris.

Jag blir själv en naturlig stråle leende
när ser en lycklig människa i sinne och blickar”
Hemma på back gården i Fjäderholmarnas bris
når mig en bitter sol,
Han har sett också vad jag har set genom köksfönstret.
jag solar mig anständig
och läser lite okomplicerad litteratur,
tankarna flyr till cement betong ungdomar
Som lokas offer
för hallucinogener, etnobotaniska plantor.
Jag såg igår rökte gräs i buskar
lyckliga med glimmade ögon
Som soltak katter mitt i natten.
Glor på grillens röda lock kallsint.

På sol strålens goda tid
då kommer jag i solens kvadrat
intill pisk matta ställning,
kantarat med grönt fyrklöver gräs
från den på vertikal
med en lurvig fälla insvept en hand manschett,
i hörn där intill finns två ställningar till…
på horisonatal som delar på mitten back gården
och gör buskig hörna runda till slät trappstege
upp till nästa fastighet
innan dagens avslutning belysas ödens lagda fråga
Med övervaknings grannar.

trivsel börjar sansas för mig i en solig kvadrat
i solen där är platsen jag får sola mig
och få vara i fred
Smäckt av behaglig brisa från Fjäderholmarna.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-31 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP