Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lite prosa-aktig, gammal... vet inte varför jag skrev den en gång.. kanske jag vet det nu... kanske Du känner igen Dig? Kanske den fastnar i ditt huvud som den gjort i mitt? kb


Vart kommer Din själ ifrån?

 

 

Och han frågade?

Vart kommer Din själ ifrån?

Hon svarade, med en röst, som en lätt bris från havet.

-Jag är född där stormar och vindar har sin begynnelse.

 Där tiden böjer sig, och blir tidlös.

Var är Du själv född frågade hon och log.

JAG? Jag är en vandringsman. Var jag är född?

Jag är här Nu.

Var jag föddes vet jag ej?

Men jag har mina aningar.

Någon sa "Där natt blir till gryning

i ett enda Nu, och där ett hav av glas är mark.

Där hördes en kväll en quinna gråta ut sin smärta.

Över sitt bortrövade, nyfödda barn".

 

Jag är det barnet,och alla andra barn

som inte vet varifrån de kommer, eller var de är på väg.

 

Välkommen hem, sa hon, och tog hans hand.

Välkommen hem........

 

 

kb




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-31 20:29



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
ohhhh så vackert att jag nästan inte vet hur jag ska föhålla mig till din text...
2012-08-01

    ej medlem längre
Känner igen...och nog fastnar den i huvudet....länge. Tack för fina ord!
2012-07-31

    ej medlem längre
var heter det. vart hänvisar på riktning.
2012-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP