Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


till lilla my...


inatt gråter Han för dig

 

inatt gråter Han för dig

- med dig

varje slag och kränkning

mot din person

träffade Honom

likaså

 

och Hans tårar bildar

sjöar som svämmar

över av sorg

 

jag hör vårfloden

komma nu

 

orättfärdighetens

fördämningar brister

 

alla bojor och band

som bundit

 

frätes sönder av

Hans tårars

salt

 

se hur Han lyfter dig

i sorgen

 

ovanför Guds

egen 

tåreflod

 

du bärs fram av 

Honom själv

 

du är ren och helig

i Hans ögon 

 

från Hans axlar ser

du Hans tron

 

det var där alla dina

tårar samlades

 

för hur skulle annars

regnbågen runt tronen

kommit till 

 

dina tårar 

är nådens

tecken

 

Ja, inatt gråter Han för dig

- med dig

varje slag och kränkning

mot din person

träffade Honom

likaså..........

 

 

kb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-14 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP