Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ansikte jag hittade här på poeter...ett ansikte på en poet Ett ansikte jag tagit sikte på...ler..


Ansiktet

 

 

Vilket vackert ansikte

jag ser

som mejslat

av den varsammaste hand.

 

Ett ansikte

så skönt att se på

och att begrunda.

Jag återkommer

till det så gärna.

 

Återkomma till det

när jag vill känna närhet

till det oändliga.

Känna evighetens vingslag

i det oändliga

som är våra liv

i universum.

 

Vilket vackert ansikte

jag ser

som mejslat

av den varsammaste hand.




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 953 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2012-08-23 13:40



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Sensuella smekande ord!
2016-03-13

    ej medlem längre
Så vackert!! Väldigt romantisk text. Fint med upprepningarna. Tänker på Petrarcas Laura.
2016-03-03

  Blomma-Stjärna VIP
ansikte som - mejslat - av evighet och varsamhet - så fint skrivet!
2015-03-13

  Elinsomalltid
Wow, vilken bra dikt! :)
2014-03-30

  Annika Persson
Är inte alla ansikten sköna att se på.
Om man bara bortser från diktatorn.

Vilket vackert ansikte - så alldagligt,
men så fyllt av inre spänningsfält,
ett liv, där ett ansikte hela tiden
är med för att fylla kinderna med
vänskap och kärlek eller varför inte
fiendskap och hat.

Vilket talande ansikte. Det strålar
ett skimmer med inre liv, ändå
så härdat av sysslor och pyssel.
Ögonen ser åt sidan av rädslor
för faror, att någonting ska hota
ett levande. För dem som är olika
eller för dem som inte förstår ens
liv.

Är inte alla ansikten vackra, så säg





2014-02-06

  Helena C.W.
En dikt som berör. Mycket vackert skrivet!
2014-02-04

  Ingrid Trolle
Vacker beskrivning av
en älskad människa
2013-12-30

    ej medlem längre
En fantastisk beskrivning av
någon man älskar
2013-10-31

  anits VIP
Vackert skaldat
2012-08-24

  Alva Johnsson VIP
Skönt att kunna älska det vackra
2012-08-23

  Chawa VIP
En kär text om ett vackert ansikte...
2012-08-23

    ej medlem längre
Herren mejslar vackert å personligt!/Fin dikt!
2012-08-23

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-08-23

  Maj-Lis VIP
Vackertskaldat om ett ansikte
2012-08-23

  walborg
En konstnärs känslighet i beskrivningen
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP