Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trudelutt för Dödens handske

 

Dödens handske är kastad
sakta
böjer
jag mig
ner
och stoppar handen i fickan


Jag visslar en trudelutt
tar fram min mask
min florett
och fäktmästarens sista ord


Håll mig som en fågel
inte så hårt
att jag krossas
och inte så lätt
att jag flyger min väg


En sista hälsning
med min florett
en kvint
en parad
en ripost


Jag stoppar handen i midjan
drar fram
dödens handske
förvånad från andra sidan


Jag visslar en trudelutt
som en sista hälsning
till min florett


Du höll mig för lätt




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 290 gånger
Publicerad 2006-02-09 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth