Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Särskilt för nytillkomna läsare


Telefon från Sankte Per

 

"Det är min dystra plikt idag min herre, jag beklagar,
be er betänka att ni levt en Herrans massa dagar!
Vad som finns kvar att nyttja?  Därom kan vi bara gissa.
Men dröj ej kvar vid fjölen länge när ni går att kissa!

Betala alla räkningar och töm var dag dosetten
på alla medicinerna. Och undvik på banketten
de små delikatesser som vid varje särskilt mål
kan höja blodets innehåll av styggt kolestereol.

Sno gärna runt i sänghalmen men bara med er fru!
Att trampa i klaveret kan bli ödesdigert nu.
Och alkohol, ja snälla ni, det bör ni ta försiktigt!
Späd gärna ut med vatten ty procenttalet är viktigt.

Och tänk på att varenda gång ni ivrigt träningscyklar
så ökar ni ett antal mil ert avstånd till de nycklar
som jag sägs stå och rassla med strax intill på pärleporten.
Vad säger ni? Att livet då tycks verka rena lorten???!!!

Vet skäms, Anákreon! Betänk att alla får försaka
en del av livets goda för att hålla mig tillbaka!
Nu vet ni hur det ligger till! Tänk över mina krav!
Godnatt min vän och ha det bra" sa Per och ringde av.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-23 17:29

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Mycket bra text, och så snyggt, med värme, humor och eleganta formuleringar. Författaren har både omdöme och insikt. Gott.
2012-09-24

    ej medlem längre
Sjysst mannen,verkligen bra denna.
2012-09-24

  Yrre VIP
Haha älskar denna, både humorn och allvaret men, lite så att om det tas alldeles för allvarligt livet, lever man då?
2012-09-24

  Måna N. Berger
Om vi kommer snabbare till himlen ifall vi unnar oss njuta livets goda, ser jag det helt och hållet som en win-win situation! Var go ved dig selv så länge du har dig, som dansken sa :)
(Eller något liknande, sa dansken)
2012-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Sankte Per är en myt.
Det är redan här på jorden som vi själv avgör om vi vill hamna i himlen eller i helvetet. Och då handlar det inte om våra gärningar utan om huruvida vi vill tro på det Jesus gjorde på korset eller ej.
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP