Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omredigerad version av tidigare producerad text


Tretton famnar

 

Tillvarons bräckliga farkost

söker sin kurs genom natten.

Väjer för brottsjö och blindskär

kryssar på okända vatten.

 

Trubbig bog kämpar mot vinden

skeppet kan nätt och jämnt flyta

gistna är borden som klyver

havets dramatiska yta.

 

Tårögd betraktar jag färden

det rör sig blott om sekunder

innan det hela är över.

Ännu en dröm har gått under.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-05 14:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Oj så förunderligt vackert skrivet och sårbart!!
2012-10-06

  Daniel_78 VIP
Mmm gillar denna. Gillar skepps och havsliknelser. De passar också utomordentligt bra i gungande bunden versform.
2012-10-06

    ADI Nehlin
vacker, vacker och sorglig
2012-10-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP