Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Prins Sture är närapå härskare i Stureland. Det vill säga Sturegatan i Stockhoom med omnejd. Med omnejd menas litet flummigt triangeln vid Stureplan, Vasastaden samt Berzeli park. 2012 10 18.


Prins Sture bakar, del ett av femtioelva. En egensinnlig kärleks historia.





Prins Sture har sänt sin stab till att köpa ingredienser för att baka en princesstårta.
Inte en sådan där vanlig grön av avund princesstårta.
Utan en sådan där fikatårta som Prinsessan Inger kan tänkas sukta efter.
Prinsessan Inger är närapå härskarinna över en bit av Södermalm.
Nämligen ett litet område med suddiga gränser som är någonstans vid Folkungagatan, Skanstullsbron och Mariatorget.
Prinsessan Inger är litet sugen på att gänga sig med Prins Sture men det vet han inte om för hon har inte sagt något än.
Hon väntar på att han skall haja att hon suktar efter honom.
Men trots att det gått ungefär tvåhundra hundår sedan de träffades första gången så har han inte gjort mycket till närmanden utöver att pyssla med olika äventyr och sedan bjuda till sig prinsessan Inger till dessa äventyrligheter.
Den här gången skall han bjuda henne på prinsesstårta men det vet inte prinsessan Inger om än eftersom det är en hemlighet.
Alla som jobbar oavlövat för Prins Sture vet förstås om att det är på det viset.
Men inte ens den som jobbar oavlövat för Prinsessan Inger som spion hos Prins Sture vill avslöja nåt för Prinsessan Inger, för då blir det ju ingen hemlighet och det vet ju spioner att det är just hemligheter som spioner skall spionera på.
Staben har fått tjugofyra timmar på sig att finna och hämta hem ingredienserna till slottet i Humlegården.
Vanligt folk tror att det är ett stort bibliotek, och det är vad det synes vara också.
Men det är bara för syns skull.
I ett hemligt rum någonstans i byggnaden finns det ett hemligt ställe där det går att komma in i det hemliga slottet och det är bara den tvåhundra personer starka staben, Prins Sture, Prins Stures trettiosex livvakter och Prinsessan Ingers stab och livvakter samt Prinsessan Ingrid själv som känner till detta.
Som känner till hemligheten med det hemliga rummet, den hemliga ingången och det hemliga slottet dessutom.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2023-08-14 18:34



Bookmark and Share


  Irene Backström
Jag undrar om det var Sten Sture från Hörningsholm på Mörkö i Södermanland
som den tokige kung Erik den 14 dödade
eftersom han blev knäpp!

Prinsesstårta så gott!
Min lillasyrra heter Inger hon är rätt bra på att göra tårtor det har hon ärvt av sitt namn!
2023-09-09

  Irene Backström
Spännande!
2023-08-16

  Irene Backström
Spännande!
2023-08-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP