Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage till Evert Taube - repris för nytillkommna läsare


Balladen om den vilda ritten i Gobiöknen

 

Med sjuttio år på nacken, rätt ledbruten och stel

jag gränslade Miss Lena, öknens snällaste kamel

som bar mig upp i bergen till beduiners skjul.

Det kändes lite ängsligt men ändå ganska kul.

 

Då, plötsligt, utan varning, vid ökenstigens krön

vi möttes av två jeepar! Jag bad en hastig bön:

O,måtte dessa fordon ej va' på krigarstråt

och skarpladdade vapen inte avfyras hitåt!

 

Men gossarna i jeeparna, de sköt blott en fanfar

i luften för Miss Lena som verkligt hedrad var!

Hon kastade med huv'et och gnäggade förtjust

och anträdde en språngmarsch, dock onödigt burdust.

 

Jag kastade mig framåt och grep om hennes hals

och ritten gick från skritten över i en yster vals!

Jag slängdes häftigt hit och dit och kände verklig skräck

att slutligt tappa taget och på näsan gå i däck.

 

Med ökensanden yrande kring sina raska ben

och kurs mot utgångspunkten satte Lena av i sken.

Där stannade hon tvärt och när jag strax därpå tog mark

så träffades jag akterut av en välriktad spark.

 

Då nalkades i fyrsprång en och samma beduin

som hjälpt mig upp på kräket. Med ett belåtet flin

trots att det säkerligen var bristen på dressyr

som utsatt mig för detta hemska ökenäventyr.

 

Jag prövade att vinka när jag gick därifrån

trots att min vänstra skinka behövde cortison.

Och alltsedan den dagen är jag baktill ruskigt stel.

Det var nog sista gången som jag red på en kamel.

Ja, det var nog sista gången som jag red på en kamel!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-19 07:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Rolig, inte otrolig ;) Jag kommer att tänka på en bok av Jascha Golowanjuk och flykten från eller var det till Samarkand...
2012-10-20

  Yrre VIP
Underbar text haha!
2012-10-19

    ej medlem längre
Vilken illustrativ rytm! ;)


2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP