Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Novemberminne 2007 - ett besök i arkivet


Bombycilla garrulus!

 

Hallå! Hör hit! Se hela världen dansar!

Vår tomt är mål för tusen sidensvansar

som tidigare mättat sig på rönn.

Nu har de funnit ut, att här vid sjön

finns riklig kost på våra nyponbuskar

och bären lossnar lydigt när de ruskar

så att det gungar mjukt i varje gren.

Vad gör det då att årstiden är sen?

Och att kung Bore nalkas snart, med väder

som ställer krav på extra varma kläder?

 

 

Hallå! Se hit!

Det immar när jag flåsar!

På taket sitter två förfrusna måsar

som hackat sönder Perssons avfallssäck.

Nu färgar de vårt tegeltak med träck

och lyfter sedan med ett skri mot skyn

med fjäderskrud som oblekt pergamyn.

De sätter ostlig kurs, mot vida havet

för dem, och oss, är detta själva navet,

den salta förutsättningen för våra liv

och för poeten uppskattat motiv.

 

Jag undrar då:

Var finns den skald som chansar

och börjar havsdikten med sidensvansar?

Jo,visst! Så är det! Äsch vad jag är dum,

den skalden finns i Irmelines rum!

Det borde jag naturligtvis ha anat,

att hon på fågelsvärmen lyckligt spanat

Kom Irmeline, jag har fyllda påsar!

Nu går vi ner till sjön och matar måsar!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-26 08:46

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
En gotthumörsdikt med bravur - vilken härlig läsning! Det kan aldrig bli fel när det börjar med sidensvansar :)
2012-10-26

  Måna N. Berger
Härlig höstdikt, du borde sjunga den!
2012-10-26

  limerick
Bra där, din sångmö hade alltså redan spanat in
de snygga fåglar du fått i ditt skaldesinn.
Fortsätt du bara anakreon att måla ur naturen
med poetens pensel höstlig väderlek och alla vackra djuren
så vi alla kan glömma allt jämmerligt gråmulet
och allt annat som känns kyligt och modstulet kulet!



2012-10-26

    ej medlem längre
Sjyssta rader.
2012-10-26

  Yrre VIP
Ljuvlig beskrivning av analkande vinter och varm kärlek.
2012-10-26

  walborg
Suverän!!! Varmt tack.
2012-10-26

  Carl O Andersson
Underbar!
2012-10-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP