Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SPEGELBILDENS FRÄCKA UPPSYN

du vill ha en gud som

du själv kan forma

ha en egen himmel

du kan bestorma

men då får du stå

mol allen och gorma

du blir bara fjärmad

från det enorma

 

 

människan blir stor

då blir Gud så liten

även om du tror

att du är eliten

människan blir liten

och Gud blir stor

just på detta är det

som allt beror

 

 

guden som du tillber

är otäckt lik

killen i din spegel

som vill bli rik

som har samma målsättning

som sin far:

både äta kakan

och ha den kvar

 

 

det finns ingen prutmån

på Jesu bid

bara på HANS villkor

kan vi nå Gud

vill vi ta emot Honom

som HAN är

får vi evigt liv

redan nu och här

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON      29/10 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-29 18:07



Bookmark and Share


  mare VIP
Suverän !
Du kan skriva !
2012-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP