Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet, vinden och sanden



Hon såg på mitt vitnande hår när hon sa:
"Du är erfaren nog, du vet nog hur man ska
leva upp till de krav som man har på sig själv
på den svåra seglatsen utmed livets älv."

Jag log när jag klappade ömt hennes kind
och svarade: "Mycket beror på den vind
som man måste bemästra med roder och segel
den insikten är en ofrånkomlig regel.

Men sjön som rivs upp bildar skum som förblindar
din blick för de tillvarons växlande vindar
som stundom får fartyg att segla i kvav,
på vredgade floder och villande hav.

Dock nyttar en skepparexamen dig föga",
sa jag med en västanvindsglimt i mitt öga.
"Ty även vi seglare är, bästa fröken,
blott sandkorn i tillvarons snustorra öken."

Hon gav mig en kram innan hon gick iland
ty så slutar lyckliga sagor, ibland.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-03 13:15

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Mästaren i magnifika rim och berörande konstellationer måste ju var du, tack!!
2012-11-03

  Carl O Andersson
En segling, det är givet
är chansningar med livet
Speciellt på Kärlekens Ocean
om särskilt man ej är van
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP