Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grått





Den ännu varsamma vinden
vrider löven lätt
från sina torra fästen;
det är slut på trädens födslorätt
över är färgrika festen,
istället visas allt mot kallt
och ner;
det finns ingen sommar mer.

Färgerna faller allt fler
flyende mot grått,
flytande i vått
i pölarna efter allt
att jordas i grus och lera;
det är som att akvarellera
brunt och grått i vått.

Molnbankar väntar på kallt,
grått häver sig allt mera,
de tronar trista över allt,
lovar ur och skur,
inger trista tankar.









Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 1076 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2012-11-03 15:16



Bookmark and Share


    Mimmi17
Orden smakar fint i munnen, jag läste den högt för mig själv. Vacker.
2012-11-25

  Sunlight
Du har en fantastisk förmåga att måla stämning med ord, så bra skrivet - en ren fröjd att läsa.
2012-11-08

  Arowana
Ur mörkret ska komma... mörker!
2012-11-07

    ej medlem längre
Fin dikt om hösten som går mot vinter och människan ryms också med sista raderna, tycker det gör dikten rikare.

2012-11-06

  Gunnel Eriksson VIP
Fin beskrivning av novembers gråhet både
ute och inombords. Framgår utmärkt att det handlar
om ett skeende, snart kommer något annat.
Tycker om första raden med den varsamma vinden.
2012-11-05

    Shush
Gillar den, även om jag älskar att sommaren är över.
2012-11-05

  Björn Nilsson VIP
I det grå finns färgerna (eftersom man fixar grått genom att blanda tre-fyra vanliga glada färger!). Om det nu skall vara någon tröst när bladen faller av?
2012-11-04

  Heikki Hellman
Jag känner igen senhösten! Gråheten värmer, innan allt blir vit och kallt
2012-11-04

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi om gråheten som just nu omger oss.
2012-11-03

  Peter Olausson VIP
det grå är vila!
2012-11-03

    ej medlem längre
Första strofen är fullkomligt lysande i sin helhet. De övriga två har inte riktigt samma slagkraft trots att de så väl beskriver höstmarkens beskaffenhet och himlens gråa, kalla sken.
Som helhet beskriver dikten mycket bra det som sker i naturen just nu!
2012-11-03

  Jan Widströmer VIP
kerstin skriver! Vad gäller de två sista raderna tycker jag tvärtom att de avrundar dikten och för in subjektet bakom upplevelsen för ökad förståelse av texten.
2012-11-03

  Sonja Sidorow Lapington
poesi i höstvintergrått, vackert in sin tristess
2012-11-03

  Lena Själsöga Keijser
gråvila... färger i det inre
tycker mycket om stämningen i ordbilden ty jag ser ljusglimtar...
2012-11-03

    ej medlem längre
första stycket är riktigt bra skrivet fin melodi, jag är inget "fan" av rim, men detta stycke var oemotståndligt
2012-11-03

  kerstin skriver VIP
Jag tycker om den gråa stämningen i dikten. Den har en fin rytm, men jag tycker de två sista raderna bryter stämningen och det känns som om de inte skulle behövas.
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP