Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkivarien rekommenderar, efter vissa justeringar...


Calling Mr. Bell!

 

Hallå, herr Alexander Graham Bell!

Din uppfinning har kullkastat vår kväll

för telefonerna de bara ringer

och detta gör att jag och frugan springer

bland stationära apparater och mobiler

som attackerar oss likt glupska krokodiler.

 

Tyvärr, det spelar ingen roll att vi har Nix

för säljare tillämpar numer många tricks:

"Vi fick ju sända er vårt tvättmedel i fjol,

nu finns det också med en fräsch doft av viol

och diskmedlet är extra skonsamt mot porslin

och gör kristallservisen verkligt blank och fin!"

 

"Herr Mossberg, har ni fingranskat den räkning

ni nyss fick för er fastighetsförsäkring?

Vi tror nog vi kan sänka den betydligt,

vårt kostnadskrav är mycket mera prydligt !

Dock har vi minskat ersättning vid brand

och stöld och sån´t som bara sker ibland."

 

"Elaine, hallå, vi talades ju vid!

I förra veckan hade du ej tid

att prata om vår fina katalog

med trosor som jag antar att du såg!

Vi sänder några sköna par var vecka

för att din underkropp med bomull täcka!"

 

"Carl-Erik, du som tycks oss ganska god

hur kommer det sig du ej lämnar blod?

Och när du avlider, vill du donera

din magsäck, ögonen och snopp med mera?

Din gåva blir till nytta, vill jag lova

och döden känns ju bara som att sova!"

 

"Hej trafikant, nu är jag extra snäll

mot dem som kör precis din bilmodell!

Byt nu så kan vi spara dig en summa,

Ja, denna chans försitter blott de dumma!

En provkörning på onsdag klockan fyra?

En sensation för er kan jag bedyra!"

 

Herr Tell, din välmenande telefon

vill jag alltmera fjärma mig ifrån!

Den stört mitt liv , skär strimlor av min tid

och kullkastar min inre sinnesfrid.

Så nu jag denne plåga tidigt stoppar

med Bilsoms effektiva öronproppar.

 

Allt ringande som fordom gav mig fnatt

det når mig alltså inte mer! God natt!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-09 08:12

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilket frustande sprut ur ordfontänen, orden rinner till så fort att man knappt hinner läsa dem ;) Tacka Arkivarien!
2012-11-09

  walborg
Roligt som sjutton, med knorr!
2012-11-09

  bittemi VIP
Stort läsvärde! Orden flyter i denna mycket underhållande text. Känner igen den där telefonplågan!
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP