Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten har legat i utkast sedan 2012 11 30. Det märkliga med verkligheten är att sanningen kan låta sin skugga falla över den saga som verkligheten stundom som tydligt förefaller utgöra.


Kärleken till människan




Visst är det väl mannens syn på kvinnan
som en dröm, en ängel.
Som gör att fallet blir så långt
då han upptäcker att hon bara är människa
precis som han.

Kanske är det därför han lägger ansvaret
för sveket på henne.
Han förstår inte att det är hans egna
förväntningar som föder besvikelserna.

Samtidigt gör kvinnan en liknande resa
i sina förväntningar på mannen.
Det är också som syskonrivaliteten
mellan mobbare och mobbad.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-03-12 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP