Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodin fungerar perfekt till Irmelines text


Nu tändas tusen juleljus

 

Nu tändas tusen juleljus
fast världen står i brand
och rymden fylls av eterbrus
som granskar varje land.

Vi är en liten trött planet
som långsamt smälter ner
till trots att alla bättre vet
och Storebror oss ser.

Vi tömmer ymnighetens horn
och rapar tillfredsställt
men ser i TV-monitorn
hur andra dör av svält.

O, stjärna över Betlehem
fyll våra julpaket
med omtanke om alla dem
som tärs av maktlöshet.

Till varje hjärta varmt och vänt
sänd du en stråle blid
som sträcker sig förbi advent
och bortom juletid.

 Irmeline

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-09 15:34

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Betydligt bättre än originalet.
2012-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
En bra och tänkvärd text...
2012-12-11

  Carl O Andersson
Bravo
LP
2012-12-10

  ULJO
Härlig text
2012-12-10

  walborg
Tack tack för dessa innerliga rader. Sparar och printar ut för att återkomma till denna fina text.
2012-12-09

  Annie b'larsson VIP
Jaha, där sattes det punkt för min lilla julefrid. Allt jag kan tänka på nu är svältande barn. Om jag skulle avstå skicka julkort - och lägga pengarna i Frälsningsarméns bössor istället?? Tack Calle, för att du bryr dig om världen!
2012-12-09

    ej medlem längre
bra Calle,jag liksom Larz tänkte på Ebba Gröns klassiker.Du har ett gudabenådat ordförråd,alltid kul att läsa dina skrivelser,God jul tammefan!
2012-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att se vad som sker
när ännu sol emot oss ler
men vem vet den kanske
faller ner, vad då det ger
om vi om en annan ber...

Väl tänkt och beskrivet!


2012-12-09

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=2TyogmMImjA

2012-12-09

  Larz Gustafsson VIP
"Nu släckas tusen mänskoliv" (Ebba Grön)
Krossa julen!
2012-12-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP