Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vinterväglag, lussefirande och massor av poliser på vägarna. Måtte såväl barn som vuxna få njuta av en vit jul!


Tomten är full

 

Tomten är full av kärlek till barnen 
och tomten är full av känsla för skarnen
ja, tomten är full av julfridens bud
och glömmer, i misshugg, alla förbud
som just i december så retligt förenar
vanliga bilar med selade renar
som framförs av män som sedan advent
har slarvat en smula med sina procent.
Sedan i cellen, i vinter så kulen
tomten får ångerfull tillbringa julen.
Småbarnen sitter vid granen så rart
och frågar sin mor: "Kommer pappa snart?"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-10 20:36

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Ordmästaren förnekar sig inte - vemodigt och allvarligt samtidigt ...
2012-12-10

  Järnkatten
Tänkvärt och lite ångestladdat...
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP