Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ko(s)misk insikt

 

Det kan vara ett ord.

Ett tonfall.

Eller en utebliven kommentar.

Plötsligt inser du

vilken ringa betydelse

du har och haft

ens för människorna

i din omedelbara närhet.

Smärtsamt men nyttigt

tänker du när du

uppsöker ditt nattläger

med kinder som fårats

av insiktens frätande

tårar.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-15 15:06

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
du fångar tankemönstret väl, besvikelsen.. att inte vara number one om man trott sig vara det. Det är svårt, det där med insikt....kanske är det mer en insikt om egna reaktioner än om varför kommentarer uteblir, ett tonfall blir annorlunda än det väntade osv.... det mesta brukar få en förklaring senare, mer eller mindre plausibel ;)
2012-12-15

    ej medlem längre
Svårt att inte skriva en löjligt hyllande kommentar till dig!
Jag besvärjer några tårar att värma rejält
I det rum varur texten blev till!

Igenkänningsfaktorn är nästan kusligt hög,men insikt är ju inte alltid sanning!

Tack och lov!
2012-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Det kan också vara tvärtom.
2012-12-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP