Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Samuel E Rajeus med flera Bokförlaget edda ISBN: 978-91-979851-3-0 www.bokforlagetedda.se


Antologi: ATT SKRIVA EN STAD

Utan Dig

Tillsammans med er, soldaterna
går jag igenom en strid

Tillsammans med er, mina kära medkämpar
blir jag orkeslös

Tillsammans med er, mina kära kombattanter
dör jag.

Tillsammans med dig, den ensamma
fryser jag på kalla gator
i ett okänt land

Tillsammans med dig, min bror
i min hemstad, med min familj
känner jag mig ensam

Tillsammans med dig, den hemlösa
blir jag avundsjuk
när jag ser en söt liten pojke
som sover så skönt
vid sin fars hjärta

Tillsammans med er, män och kvinnor
gråter jag i min ensamhet

Tillsammans med dig, älskaren
i dina gamla och trasiga skor
när du går för att träffa din älskade
skäms jag en aning

Tillsammans med dig, det övergivna barnet
när du ser ett sött ansikte eller ett vackert leende
blir jag full av glädje

Tillsammans med dig, den fattige
förblir jag hungrig hela dagen
och har mardrömmar
hela natten

Tillsammans med dig, massan
skriker jag varför?

Med dig, MÄNNISKAN, är jag den jag är
Utan dig, MÄNNISKAN, är jag ingenting. 

ATT SKRIVA EN STAD, SIDAN 195,



Fri vers (Modernistisk dikt) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-16 11:57



Bookmark and Share


  Anita Westin
Stark text!
2013-07-02

    leelee
Solidaritet! Hjärtebarnet...
2012-12-17

  walborg
Underbar text!!
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP