Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidsbetingad repris från Irmelines arkiv


Barnabön


Säg mig vad är vinter, mamma?
Säg mig vad är snö?
Vad är det som gör att alla
växterna ska dö?

Varför stiger haven, mamma,
över varje brädd?
Varför kan jag inte somna,
varför är jag rädd?

Skogsbrand och orkaner, mamma,
varför har vi dem?
Varför är vi inte trygga
i vårt eget hem?

Barn i många länder, mamma,
tvingas bo i tält
varför lider de av torka,
sjukdomar och svält?

Jorden är så vacker, mamma,
så fantastiskt skön!
Varför måste människorna
smutsa ner miljön?

Hurudant blir mitt liv, mamma?
Snälla, ge mig svar.
Snart är ju förhoppningar
det enda jag har kvar.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-18 16:10

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Ja visst är sanningen nog så bitter
allt är ej solsken och fågelkvitter.
2012-12-19

  Minkki VIP
Den var fin :)
2012-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt skrivet...med en allvarlig underton...
2012-12-18

  walborg
Kärt att återse den gripande och uppfordrande texten ur barnamun
2012-12-18

    ej medlem längre
mkt bra!
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP