Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DESERT-ÖRER

varför kliva ner från barrikaderna?

utsikten är bättre härifrån

varför gömma sig bakom fasaderna

för att någon trampat dig på tån?

vi behöver ingen annan taburett

än det provisorium vi byggt

man har sagt att alltihop är vint och snett

men varför måste allting vara snyggt?

 

 

 

 

har vi uppnått allt vi ville uppnå nu?

är vi nöjda med den värld vi ser?

slår vi oss till ro och lämnar fältet fritt

för de krafter som vill bryta ner?

åskådarens plats är den bekvämaste

men vem vinner på passivitet?

har du bara internet kan du nå ut

från din komfortabla lägenhet

 

 

 

 

öken livet väntar desertörerna

ständig törst och aldrig en oas

vem gör streckgubbar av musketörerna?

vem får feberfrossa av en fras?

slit & släng tycks vara livet gång i dag

hell dig ungdom, skränar spalterna

men vi skjuter nya skott, tar nya tag

mot de ljusskygga gestalterna

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    4/1 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-04 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP