Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alldeles försent

Jag hörde din röst från 
andra sidan drömmarna häromdagen
och du lät nästan som förr

men det är så längesen 
för längesen
alldeles försent

det fanns en tid
då vi var som det 
lekande vattnet i bäcken
levande och självklara
du tog vid där jag tog slut
och jag tog vid där du tog slut

men det är så längesen
för längesen
alldeles försent

det finns hårda ord
jag önskar osagda
och saker som jag önskar
aldrig hade hänt

men det är så längesen
för längesen
alldeles försent

det fanns en tid när
ingenting var omöjligt
det var du
det var jag
och det var vi

men det är så längesen
för längesen
alldeles försent.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Niclas Petersson VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-01-08 09:57



Bookmark and Share


  Nina.H
Jag är mäkta imponerad av din poesi
2013-02-11

  Annika Persson
så länge sedan
för sent förvisso
men inte alldeles för sent
för annat


2013-02-03

    ej medlem längre
Som visa eller sångtext betraktad måste jag nog lära mig lite mer om tonsättning;)

Som text vilken kan läsas mot bakgrund av mitt livs eviga disharmoni måste jag nog påstå att den är harmoniskt välbyggd!

Som skönskrift betraktad är den -oantastligt vacker och vemodig tycker jag!
2013-01-09

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen från svunna tider...som inte går att ändra...vemodiga toner...
2013-01-08

    ej medlem längre
Vackert melodiskt.
En visa fylld av melankoli.
"Det var för länge sen, så länge sen..."
Nynnar med i vemodiga toner.
2013-01-08

  Maj-Lis VIP
Vackert
2013-01-08

  Aftonvännen
På något sätt förstår jag hur din dikt ska läsas, utan att du markerat de små uppehållen och temposkiftningarna.

Mellodin "jag hade en gång en båt" dyker vemodigt upp distraherande.

Jag finner djupet i den porlande bäcken och relationen som är dynamisk, kompleterande och självklart sann. Vackra erkännanden av misstag.

Och det kändes viktigt och värt något att läsa den här dikten.
2013-01-08

  AstridElisabet
Väldigt vackert!
2013-01-08

  LenaJohansson VIP
fan vad bra du är...
2013-01-08

    ej medlem längre
bra.....
2013-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP