Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beklagar förseningen och gratulerar i efterskott!


Språngmarsch i almanackan - 8 namnsdagslimerickar!

1/1: Namnsdagslimerick till Nyårsdagen

Sa Tomten trött på Nyårsdagen
och klia sig sorgset på magen:
"Ja, nu är det slut
allt blir som förut:
fimpa luvan och ta sig i kragen!"

 

2/1: Namnsdagslimerick till Svea

På nyårsda'n i Dorotea
jag tycker mig se Moder Svea
!
Med fyllda bärkassar
i centrum hon svassar
i trängseln på mellandagsrea!

 

3/1: Namnsdagslimerick till Alfred och Alfrida

(Alfrida skulle resa bort och köpte därför bältet.Men när hon kom hem hade hon glömt var hon gömt nyckeln.)

Alfrida och Alfred i Rågsved
som lyckades böja en såssked
i hans kyskhetsbälte
fick sedan en hjälte,
i stadsdelens skickliga låssmed!


4/1: Namnsdagslimerick till Rut

(Kajutan? Hmmm... Läsaren har tolkningsföreträde.)

På sluttningen av Åreskutan
bor Rut som är mer känd som "Rutan"
De karlar som vill
hon glatt bjuder till
med sitt "Välkomna in i kajutan!"


5/1: Namnsdagslimerick till Hanna och Hannele

(För sanningshalten i denna limerick hänvisas till Evert Taube och hans berättelse om glädjeflickan i den cubanska huvudstaden.) 

"Håll truten Hannele", sa Hanna
du har inga skäl att förbanna
min varmt röda lampa
och kalla mig slampa.
Så går det ju till i Havanna!"

 

6/1:Namnsdagslimerick på Trettondagen

(Tillägnad alla som ej har sitt namn i almanackan)

I tjockan på Trettondedagen
en kvinna sågs skyla behagen
till nöds med en plym!
Hon är strängt anonym
men hon påstås ha siktats på Skagen.

 

7/1: Namnsdagslimerick till August och Augusta

(Känsliga läsare varnas! Att Augusta också är ett särskilt i Nordamerika ofta förekommande geografiskt namn underlättade denna limerick.)

När August besökte Augusta
i avsikt att ljuvt sig förlusta
var båda rätt feta.
Det blev till att leta
och se'n till att pusta och frusta.


8/1: Namnsdagslimerick till Erland

När fiskaren Erland på Tjörn
som påstods ha lägrat en örn
enligt envisa rykten
sa: "Jag gjorde't i flykten!"
hans sanningshalt fick sig en törn.

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-08 13:24

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
We want more!!!!!!Kul med dina Limericks,mina skrattgropar får träning.
2013-01-08

  walborg
Tack med ett stort leende, Du trofasta!
2013-01-08

  limerick
Tack för dessa fenomenala helggratulationer från Cyperspace - om än något försenade.
2013-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP