Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BILL STENBERG

jag tänker inte kompromissa

inte dagtinga med mitt samvete

bara för att du tycker att det vore

skönare utan ett helvete

jag tänker inte klippa och frisera

censurera de direktiv vi fått

jag vill förmedla och verbalisera

även sådant som verkar tufft och rått

 

 

 

 

jag tänker på vad bill stenberg sa

om punkarna i vårt land

det var utanför ett mötestält

nu har han nått hemmets strand

 

 

 

vissa vill slicka uppåt på bekostnad

av sina ideal

det är en väg jag vägrar välja

jag går hellre den som är smal

trots att jag är det svarta fåret

kan jag bräka i högan sky

leve det nya jubelåret!

jag ska fäkta och inte fly

 

 

 

jag tänker på vad bill stenberg sa

och värms ännu av hans ord

strömbadet, sommaren -86

visdom från en andesmord

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    7-8/1 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2013-01-08 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP