Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SNURRADE

du var alltid äldre än de större

lillgammal och brådmogen och så

känd som flitig gäst på biblioteket

läste tunga böcker redan då

hobbygrabb med händer alltid fulla

av sånt där som hobbygrabbar gör

runtomkring dig såg du hattar rulla

men du valde livet utanför

 

 

 

och discokulan snurrade

snart var inget längre som förut

 

 

 

sol och sommar uti gröna hagar

visst var det en del av sanningen

men din krock med vuxenvärldens lagar

var en annan bit av uppväxten

i den kampen stod du oftast ensam

innan bundsförvanterna kom fram

ena dagen solblekt blond i gläntan

nästa dag en man så allvarsam

 

 

 

och discokulan snurrade...

 

 

hårt och kallt var stenstadens neonljus

stjärnor strödde drömmar över dig

det som återstår bor i ett punkthus

egendomligt nära lilla mig

hej du, gamle man, hur är det fatt nu?

var i livet hämtar du ditt stöd?

önskar du du hade rullat hatt nu?

nu får andra måla staden röd

 

 

och discokulan snurrade...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    17/1 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-17 04:44



Bookmark and Share


  Göran Gustafsson VIP
"hårt och kallt var stenstadens neonljus"
----
"When my eyes were stabbed by the flash of a neon light"
(S&G)

Bra skaldat Larz.

2013-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag ÄR sorglig.
2013-01-17

  objekt3
sorglig!
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP