Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kapitel 4


Utanför tiden

 

 

Det fanns individer på Blomma. Inger, till exempel. Hon var stadig och svekfull och lämnade mig många gånger, samtidigt som hon fanns där. Jag var inte ett rö för vinden, jag var förvånad och kanske tom. Inger sällskapade med Mona som smygsöp och det fick ingen låtsas om, sade Inger. Allt gick som hon ville; stolt gick hon till gruppterapin med de bästa terapeuterna. Jag hade de sämsta. Att sitta och bevaka och frysa, knappast beundra men studera. Det här var mitt liv nu, det här ingenting. Utanför tiden, utanför samhället, utanför det bekräftade nödvändiga manskapet. Som blommor var vi alla, och när vinden kom, böjdes vi.

Inger kramade mig när barnen åkte hem och jag tröstlöst kände att det fanns känslor i mig som annars pressades undan; att jag hade kärlek till barnen och saknad, trots att jag var tom. Det var därför jag var tom. Jag vadade i meningslöshet medan tiden fortsatte gå därhemma.

I skogen tittade jag på myror och spindlar och avtagsvägar. Det var där jag hade min gemenskap. Jag hade gemenskap med det levande men det levande i mig var bitet och sargat och orkade bara gny.

 

 

 

 

 

 




Prosa (Roman) av Catharina Edin VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-20 22:05



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Du har förvandlat det svåraste i människoliv till någonting så skirt, så drömskt, så innerligt i sin skörhet - din roman ett mästerverk!
"Som blommor var vi alla, och när vinden kom, böjdes vi." "Jag hade gemenskap med det levande men det levande i mig var bitet och sargat och orkade bara gny."
Tack för den inspiration du ger mig!
2013-02-04

  agneta pichler
vad ont
De gjorde
Att läsa dina rader..

Usch vilken värklighet
2013-01-22

  LenaJohansson VIP
härlig läsning!
2013-01-22

    ej medlem längre
Glöm inte bön! Birger
2013-01-22

  Yrre VIP
Berör så in i norden!
2013-01-22

  anits VIP
En helt underbar text
2013-01-21

    ej medlem längre
Det är synd ommänniskan sade Strindberg- men du Cathis har en
sällsynt gåva.

I skrift är du underbar.
2013-01-21

  lodjuret/seglare VIP
Den bästa upplevelsen brukar vara urskogen.
2013-01-20

  lodjuret/seglare VIP
Jag vill också skriva en roman, här kan jag säkert finna nog med inspiration till det tredje, sjunde och femtonde kapitlet.
2013-01-20

  Ingela Svenson VIP
Nu gråter jag nästan, och romanen tar form, mer och mer; det blir mycket bra! Verklighet och diktspråk i snygg förening!
2013-01-20

  ULJO
Fantastikt bra text
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP