Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kapitel 5


I skuggan

 

 

Fanns där djur? Jag söker i minnet - en hund - fanns där inte en hund? Gabbis barn hade med sig hunden. Hennes man hade just dött av hastig hjärnblödning, efter en dag av huvudvärk dog han och hon stod där och nu satt hon här. En av dem, som aldrig kommer hem igen. Jag vet att det var sol och varmt och plaststolarna var givetvis vita och omoderna. Utställda på en uteplats som statements om ingenting. Här rökte vi våra två paket om dagen, utom han, som slutade röka samma dag han kom hit. Unikt i en värld som Broder Johan förklarade bestod av 90 procent rökare. Vi med missbrukargenen röker, så är det med det. Eller så missbrukar vi. Missbrukar Guds namn eller vad fan som helst som går att missbruka.

En solbränd alkoholist brände sig ännu mera, halvnaken satt han och blundade sitt sista år i livet - och jag sade någonting i stil med att det var väldigt vad solen skiner; tycker du om att sola? Som alla andra gick han så fort jag sagt någonting och så var jag ensam igen. Jag försökte tänka på varför jag inte kunde prata, men tänka var lika svårt som att tala, så jag satt där utan ett ord. I skuggan.

 

 

 

 

 

 




Prosa (Roman) av Catharina Edin VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-21 21:54



Bookmark and Share


  ULJO
Berörande rader du förmedlar
2013-01-24

  Monika A Mirsch VIP
är inne på femte kapitlet i din fängslande roman - väntar på följande kapitel, och följande - känner mig bergtagen, fastkedjad vid dina ordkonstruktioner....
2013-01-22

  Ingela Svenson VIP
detta är starkt berörande, skrvier jag banalt och upprepoarm vad andra sagt, men så är det!
2013-01-22

  Yrre VIP
Berör detta!
2013-01-22

  anits VIP
Ännu en helt fantastisk text, mycket bra skaldat
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP