Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Folk över femtio brukar i teve påstå att allt lugnar ner sig efter femtio, man behöver inte längre så förtvivlat sakna karta och kompass för att åtminstone se ut som om man visste vart att ta sig, och hur. Förstå något av resan.


Hos farbror doktorn





Det här tar sig ut i närheten av en liten köping. Det finns litet av varje på orten men bara två läkare och de har båda två mottagning i varsitt litet hus som ligger på något diametralt motsatt håll från varandra. Den ena läkaren är relativt ung medan den andra är litet över femtio. Den yngre är kvinna och har sadlat om från fotomodell till läkaryrket. Medan den äldre seglat på de sju haven som skeppsläkare men som de senaste tio åren varit allmänläkare ute på landsbygden.
En man kommer in till farbror doktorn efter att de andra patienterna före honom låtit honom sitta i väntrummet i över två timmar. Han är den sista den dagen och det känns bara bra. Nu har han slagit sig ned i stolen framför doktorns skrivbord. Doktorn har hälsat men sitter och skriver någonting som kanske har med den senaste patienten att göra. Det är ett trevligt rum att sitta och vänta i. Mer personligt inrett än själva väntrummet han just lämnat bakom sig. Nu verkar doktorn färdig med sitt skrivande, ser upp och yttrar de välkända orden...
- Men se på... det är ju självaste... hur har du det nu för tiden då?
- Jo, doktorn. Det är så här...
- Ja, kläm fram med det bara.
- Min fru och jag har haft för vana att ha lillan sovande mellan oss. Men nu är min fru död och lillan fyllde 24 igår. Jag oroar mig för hur jag skall kunna sova nu när lillan skall flytta till sin nya pojkvän och sova hos honom och hans första tjej.
- Ja, det skall nog ordna sig skall du se, jag skriver ut ett recept på något lugnande bara och om de inte hjälper på en fjorton dagar så är det bara att vi ses igen så blir det till att prova med sömntabletter istället.
- Jag skulle behöva en ny fru nu när min gamla är borta. Hur ser begagnatmarknaden ut? Har den ett stort urval och kan man testköra modellen först eller måste man köpa grisen i säcken? Vad säger doktorn om den saken?
- Jo, som jag sade nyss, ni börjar med de här lugnande medlen, en tablett om morgonen och så då en till natten, att tas två timmar före sänggåendet.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-24 13:25



Bookmark and Share


  ULJO
Trevlig och underhållande läsning
2013-01-24

  Angel of love
Haha underbar..
2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP