Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag medger att det finns en tampong även inom andra sporter, företrädesvis damsporter, men jag ägnar mig här åt den mer publika sporten bordtennis, den spelas ju av såväl kvinnor som pojkar.


Dagens förklarade ord 2013 01 27 - Tampong






Tampong är ett ljud vilket härstammar från bordtennis, ett spel med mycket hög närvaro från de spelare vilka ser sig som involverade i sporten ifråga. Ytterligt sällan hör man talas om att motspelaren har lämnat walkover. Det finns flera olika typer av spelare och deras spelstil är ofta ämne för olika debatter människor emellan. Basketspelare, har det visat sig, ägnar på tok för litet tid åt att dryfta de ljud vilka uppstår under spelet bordtennis. De är rent otäckt upptagna med allt som rör sporten basket. Beklagligt kan tyckas, men vi kan inte alla syssla med exakta samma saker. Eller för den delen sporter. Det kan uppstå en hel serie olika ljud vid spelandet av bordtennis. Utöver de ljud vilka avges från spelarna själva eller en entusiastisk publik. Det mest ovanliga ljudet har visat sig vara det som rent fonetiskt sett skulle kunna stavas pong. Trots detta finns det lustigt nog även termer för olika slag av pong. Det finns det pong som uppstår vid en smash, och om sagda smash är väldigt hård så kallas den för pingpong. Medan den mer löst förekommande slagna smashen kallas för tampong. Efter det att en i publiken i Sverige skrek 'tam' om det slaget. Verkan av detta skrik lät inte vänta på sig, det spred sig helt enkelt likt en löpeld genom bordtennisvärlden. Den som istället ägnar sig åt exempelvis simning eller häcklöpning, får man förlåta, liksom den vilken ägnar sig åt att hoppa rep på däcket till ett fartyg. Ty för dessa kan det vara en smula obekant med vad som händer inom just sporten bordtennis. En som ha tröttnat en smula på bordtennis och lagt av som aktivt proffs kan med fördel istället bli kommentator och då ägna sig åt ordtennis.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-27 16:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP