Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om när man behöver någon, vem som helst, bara det är någon.


Behöver någon

Behöver någon som tar hand om mig
när orden har tagit slut

Behöver någon som tar hand om mig
när jag inte klarar det själv

Behöver någon som tar hand om mig när
tårarna inte slutar falla

Behöver någon som tar hand om mig när
alla andra har försvunnit

Behöver någon som tar hand om mig när
ingen annan klarar av det

Behöver någon som tar hand om mig när
det känns som att slutet är nära




Fri vers (Fri form) av Jotic
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-27 16:41



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
att önska kärlek, värme, närhet, är sådana basala känslor i vår mänskliga skepnad, du beskriver dessa känslor här på ypperligt bra vis.
2013-02-03

    ej medlem längre
Att verkligen behöva någon. Ja, det är nog rätt mänskligt, särskilt när orden har tagit slut och det känns som att man inte längre klarar precis allting själv. Människor har ju tyvärr en sån väldigt stark tendens att komma i lust, men sedan gå i nöd när tårarna faller och man sitter där alldeles ensam och inte vet vart man ska vända sig. Lite grann så känns den här texten som en vädjan. En önskan om att någon skulle finnas där, någon vem som helst som lyssnar och tar till sig allt det som man vill säga utan att döma eller som helt enkelt bara finns nära och är alldeles tyst. I vissa stunder så kan ju också en annan levande människas närvaro göra underverk i de situationer när man känner att allt är hopplöst förlorat och man nästan är redo att ge upp. Men bara lite omsorg, lite uppskattning, en smula förståelse och lite värme...Förvisso kan det verka trivialt, men ibland så behövs det faktiskt inte mer för att man ska kunna samla ihop sig och resa sig ur spillrorna för att gå vidare och växa av helt egen kraft.
2013-01-27

  träsnidaren
Jag känner så väl igen mig i din text. Starkt och bra fångat.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Jotic