Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunskapskanalen i kväll, söndag klockan 21:00. Om Porajmos.


VÄGEN BLEV ERT LAND

din pappa var en kopparsmed

din mamma kunde spå

man talade om vandrarblod

det tror jag inte på

men vindens folk drog vägen fram

och gör så än i dag

fast man ännu på många håll

får möta hugg och slag

 

 

 

jag går två år på varje plats

som nutida nomad

det kallas för fas 3 och där

finns många i vår stad

oss hotar ingen landsfiskal

och ingen burobeng

på kvällen kan vi krypa ner

i varm och härlig säng

 

 

 

här stod ett folk i bostadskö

i fyrahundra år

och slog upp sina tält i snö

fast kylan var så svår

där ivar lo såg romantik

fanns lidande och nöd

men minnet av er tappra kamp

är bränsle och är bröd

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    27/1 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2013-01-27 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP