Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här kan låta som ett skämt, av jonas hällström, inspirerade till kommentaren.


Kritik på en text (864) Något litet om tändstickan






Nja, ofta nog är det faktiskt tvärt om.
Det är de som går in för något i överkant som går in i väggen.
Folk som har som liv att arbeta med något, folk som överkonsumerar upplevelser, folk som tror att utan deras närvaro kommer jobbet, föreningen, samhället och verkligheten i stort att haverera fullständigt utan just den egna närvaron av en enda människa.

Man måste kunna lägga äggen i fler korgar än en.
Man måste lära sig att delegera, man måste lära sig att pausa och hämta nya krafter innan man ger sig på nytt in i elden.

Så man slipper mötet med den där väggen och den möjliga utbrändheten.
Utbrändhet betyder dessutom att man inte kan gå tillbaka till där man var inom det området man befann sig i.

Det betyder att man måste sadla om och hitta på något annat att göra.
Att gå tillbaka till sin gamla uppgift och försöka igen vore lika fruklöst som att försöka bringa liv i en förkolnad tändsticka, den är nämligen utbränd.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 352 gånger
Publicerad 2013-02-14 14:31



Bookmark and Share


  figurett
Måste, låter som diktat, men, visst är det så, att den lilla människan krymper till intet under oket av maskineriets kuggar och eller sina egna tillkortakommanden. Utbränd blir man, eftersom vår hjärna i delar inte är tillräcklig för att ta emot så mycket skit som nu åläggs den att sortera samtidigt som ryggmärgsreflexerna signalerar fara å färde... Små barn, har förmågan att se logiskt, vilket försvinner när de konstaterar att vi definitivt inte vet vad vi sysslar med, och sedan lär de sig sakta men säkert att ignorera verkligheten, för egen vinnings skull...Nu skapar forskare möjligheterna att göra möss deprimerade, som om det inte räckte med folk, kommer kloakerna översvämmas av självmördarråttor, kanske med en värre pest, än indignationens tystnande fall... Brände gjorde LAPD den man de avskedat och som efter mycket om och men blev galen och mördade i desperation... Problemet?
2013-02-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP