Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


Perspektiv

Jag går hamngatan ut,
försöker undvika laserskuggan.

Himlakroppar kryper fram ur berget
för att påminna folket
om hur ingenting betyder någonting.

Djur från sagor sträcker på ryggen
som rispor i smittade fängelserum.

En pojkflicka sitter oberörd och röker
mitt i bruset.
Jag gör henne sällskap
och drar på charmen som en rånarluva.

Rädda människor faller och dör
till dånet av jordens andetag.

Efter fyra sommarkvällar i Italien
avfyrade kärleksgudarna automatvapen.




Fri vers (Fri form) av Lillemor Folkmun
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-06 15:05



Bookmark and Share


  Tino
Poetisk, en underbar läsning!
2013-02-09

  barfotafantomen
Många vackra formuleringar som: laserskuggan, "drar på charmen som en rånarluva" och jordens andetag!

Fin!
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Lillemor Folkmun