Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkningen är fri, så fri den nu kan vara i ett så snarstucket samhälle som vårt. Ja, det är också detta en tolkningsfråga. För precis hur snarstuckna är människorna och vilka är det? Vilken tid på dygnet o. s. v. Bilden Sigtuna 2010.


Något litet om att älska (VI) - äckligt realistisk text









Det finns saker jag inte förstår ibland.
Exempelvis när någon uttrycker det
som att man blir en bättre människa

av att älska. Men menar de då att man
blir det av att ha någon att älska eller
någon att älska med? Jag kan förstå

om det menas med att man blir mer
möjligt ödmjuk, för att man måste ta
extra hänsyn, inte bara kan tänka på

sig själv. Men det är samtidigt inget
statiskt tillstånd eller någon garanti.
Det är ju många som inte ändrar sig

särskilt alls bara för att de har någon
som älskar dem eller älskar med dem.
Samtidigt tycker jag nog det är bra att

öva på sin ödmjukhet alldeles oavsett
civilstånd. Och då vill jag inte att man
förväxlar ordet civilstånd med exempelvis

ord som rakryggad eller erektion. Lustigt
är att man kan kalla bröstvårtor för
erigerade, för att de visar en viss resning.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-27 15:12



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du är på rätt spår...? Man tvingas möta världen utöver sig själv (något som jag ofta inte alls har lust med). Samtidigt måste älskandet uppövas, förmågan erövras hela tiden... = ej statiskt som du säger, men likväl ett förbättrande.

Nu tar jag detta väldigt bokstavligt märker jag? ;-) Kanhända driver du en smula med möjliga användningsområden, väl medveten om att ordspråket brukar bära en klart mer andlig än lekamlig hänsyftan...?

Sant också att den som redan har någon/några att älska (med), sällan automatiskt blir bättre "älskare". Snarare kan bristen på älskling driva en till att verkligen vilja möta någon, någon utöver vad som ingår i ens horisont...

Å andra sidan måste man uppöva sin kärleksfullhet just i förhållande till fysiskt levande personer - elfenbenstornet ger för begränsad respons. Så i den bemärkelsen blir vi successivt bättre människor av att älska MED varann, inte utanför varann :-)

2013-02-27

  Palett
Bra text ! Ödmjukhet är en god egenskap som borde framhävas mera !
2013-02-27

    ej medlem längre
Men rakryggade bröstvårtor slipper vi i alla fall höra talas om; inte nog nippligt.

Att vara ödmjuk betyder väl att böja sig inför sitt öde, inte att vara servil i största allmänhet - tycker jag, i varje fall.

Tillbaka till brösten; det finns ett uttryck, "att brösta av"; tror det är ganska krigiskt, ungefär som inför Berlusconi nyssens, kanske.
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP