Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..och alla andra religiöst infekterade kri(g)shärdar


Till Tunisien

 

Att leva sitt liv enligt kärlekens bud

kräver blott empati. Och tron på en Gud

må vara till  tröst för alla de andra

som utan hans stöd tro sig vilse vandra.

 

Låt godheten vara din väg genom livet!

Det kräver ej tolkning av det som är skrivet

i böcker som särskiljer de religioner

som splittrar familjer och härjar nationer.

 

När medmänskligheten trängt genom vår hud

behöver vi verkligen inga fler bud.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-07 14:03

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag tycker om att din, fint rimmade dikt, handlar om kärlek, empati och medmänsklighet. Motsatsen har vi ju verkligen nog av. Vissa skulle kalla såna här texter för naiva, men nej, det här är det svåraste av allt.
2013-02-09

  Fredrik P. VIP
Sympatiserar tiil 100 procent
med den moral som gestaltas.
2013-02-08

  Carl O Andersson
Borde vara en självklarhet för alla!
Mycet Bra Uttryckt
2013-02-08

    ej medlem längre
Synnerligen viktig text!
2013-02-07

  walborg
Fint om essensen i ett meningsfullt liv
2013-02-07

    ej medlem längre
Så sant. Kloka ord i en fin förpackning.
2013-02-07

    ej medlem längre
Helt rätt,jag har också tänkt den tanken.
2013-02-07

  Minkki VIP
empati kan vara svårt, om man inte fått uppleva kärlek och godhet - men respekt, i alla väder...
medan jag läser din text, hör jag radions nyhetsnotis om Tunisien, frestas att radera vad jag skrev, men det må nu stå för vad det är värt. Tack för din text!!
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP