Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjuven

Kan du se mig, herr'n?
Det är jag som står på tur
Med mössan i hand och blicken sänkt -
önskar jag bara att bli sedd

Jag ser dig, min vän
Vänd upp din blick
Men kön är lång och många vill fram
Du måste slåss för din rätt

Kan du höra mig, herr'n?
Jag står på botten av portmonän
Under det sista öret förtvinar jag
Med taniga armar kommer ingen fram

Jag hör dig, min vän
Du måste tjäna din slant
Jobba hårt så skall du se att du blir mätt
Det är livets framgångssaga

Kan du förstå mig, herr'n?
Jag är dig lojal i allt
Men för att slita behövs energi
och energi kostar en slant

Jag förstår dig, min vän
Men ödet är ens eget
Alla har samma chans i vårt land
Det som är mitt behåller jag

Jag ber om ursäkt, herr'n
Jag ville inte att det skulle sluta så här
men nöden har ingen lag
Jag tar det som är ditt

Jag förbannar dig, min vän
En simpel tjuv är vad du är
Jag visste från början att en sån som du -
alltid är av samma skrot och korn




Bunden vers av William Andersson
Läst 168 gånger
Publicerad 2013-02-12 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

William Andersson
William Andersson