Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bara säger det rohet är ett nyuppfunnet ord!


Vadstena i mitt hjärta!

Ja, kom och möt vårt Vadstena om våren
du, vandrare, som gillar sjö och berg.
Här rullar ljusblå våg mot gröna snåren
och Ommas hjässa går i duvblå färg.
Då lockar klosterliljan skönt på marken
här väntar Klosterkyrkan just på dig
för när du går igenom stilla parken
då hörs den kalla rart: Förgät mig ej!

Kom stanna här! Och njut av lugna läget
vandra till Birgitta Systrarnas oas
sitt där och njut av kaffet så benäget
som att va´ i paradis på kalas!
Här vindlar gator och små smala gränder
här trivs du, då syns Slottet sticka upp
nås via gatukorsningens spetsränder
knyppelmarkerat den är utan gupp!

Följ stranden, promenera runt, se raden
av träden som ger så´n skön rohet
eller sätt dig på en bänk, ta kaskaden
av sol- och vattenstänk, livskvalitet.
Här vid Vätterns rand, vårt hav vårt liv som nav
där vilar vi efter dagens slut ut
i bara lugnets glädje utan några krav
och nästa dag skänker oss ny bebut!



















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 652 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-18 19:14



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Grattis Ewa-Britt till din utnämning.
Samt till att åter igen skrivit en underbar text.
2013-02-22

  Eaglemountains VIP
Detta sätts väl in i lokaltidningar samt turistbroschyrer från Vadstena, hoppas jag ....
2013-02-20

  Eaglemountains VIP
Så underbart vackert skaldat! Tack.

Och grattis att ha hamnat på mest bokmärkta-listan! Väl förtjänt, och jag bokmärker också!
2013-02-20

  Eva Helene VIP
Så rätt du har hamnat och vilken god ambassadör för den fina staden du är!
2013-02-20

  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.
GRATTIS till Mesta Bokmärkta*
Vadstena i mitt Hjärta.Det Bästa.
Kram.I.Åberg
2013-02-20

  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.
Så Sant Så Sant.
Vackraste Stad Vadstena ÄR.
Kom till vår Sköna Stad.
Du kan inte annat än Bli Glad.
Kom Hit får du se,
Träd,Buskar Prunkande Blomsterprakt,
ja Ljuvlig Grönska.
Här finns Allt du kan Önska.
Vadstena-Stad är Unik.
Här finns Kultur så Rik.
Hjärta o Glädje i Vadstena Bor.
Kom hit om du ej det Tror.
Ewa-Britt,Lycklig du som bor här.
Kram.I.Åberg

2013-02-20

  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.
Så Vackert Deklamerat om Vadstena Stad.
Vid Vätterns Sköna Strand där du kan ta ett Bad.
Ja Här finns Allt Det Vackra.
Det är bara att Tacka.
För att Du Finns VADSTENA.
I Ditt HJÄRTA.BOKMÄRKER.TACK Ewa-Britt.
Kram.I.Åberg
2013-02-20

  Lars Hedlin
VAckert skaldat!
2013-02-19

  lodjuret/seglare VIP
Rohet är väl som trohet till sin egen stad, bara utan t. Skönt med rim och reson i kärleken till staden, som i det här fallet inte är för stor, utan mer svenskt lagom till storleken.
2013-02-18

    ej medlem längre
Så vackert du har skaldat.Det är en fin reklam för Vadstena,och det var roligt att läsa.
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt