Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsvers om Fotens Dag

 

Idag var det Fotens dag
men av det såg jag inte ett spår.
Har en dag med en mening så vag
egentligen plats i ett år?

Och vad kan vi vänta oss nu?
Ett oändligt antal av dagar
som helt utan risk för tabu
en rad andra kroppsdelar jagar?

Då kommer det kanske därhän
att vi inom kort får uppleva
en hyllningsdag till våra knän
och armbågar i samma veva?

I blygsel jag skyler min kropp
i väntan, förstås, på den dagen
som utses att hylla min snopp,
för män kanske främst bland behagen.

De dårar som skapar sånt strunt,
dem önskar jag innerligt gärna
att bli av försynen förunt
en dag kunna fira sin hjärna.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-18 19:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra iakttagelse. jag väntar med iver på bukspottkörtelns dag.
2013-02-20

  Carl O Andersson
Herr Mossberg - Dagens "H"
2013-02-19

  walborg
Fragmenteringens tidevarv?
2013-02-18

    ej medlem längre
Ja,det var inte dumt,hjärnans dag.Bra diktat.
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP