Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallyho!

Jag har bestämt nu att börja tracka
varenda enveten kackerlacka
som  dyker upp överallt i huset
i särskild mängd när jag släcker ljuset.

I skåpbutiken hörs chefen sucka
"Tyvärr, vi har ingen kackerlucka
som stänger ute de trista krypen.
Kanske ni själv skapar prototypen?"

Min åtgärd blir,  fast den ej tycks räcka
att söka upp varje kackerläcka
och spruta den full med insektgift
en god men otillräcklig bedrift.

Så ännu fler kryp söker jag knocka
med välluktsfällor som kackerlocka!
Jag köper faktiskt dussinet fullt,
och skapar därmed ett visst tumult.

Med dessa insatser kan man tycka
att jag är värd lite kackerlycka
istället tycker jag varje natt
mig höra att de fått glädjefnatt.

På grund av dessa objudna skurkar
står mina sängben i höga burkar
som jag har fyllt med det hemska gift
Falstaff Fakir fann runt Visby Stift!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-19 11:51

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hi ho ho oooh oh ho ho ha. jag faller av stolen så fiffigt och kul
kackerlucka! braaaaavo.
2013-02-19

  limerick
Skön text! Vad tycker du om min om samma sorts kryp?

På picknick

Vårt barnbarn, lilla snabbtänkta Maja
ropade plötsligt:"Ja-ja!Ja-ja!"
till ett kryp på mors macka
helt lik en kackerlacka
så att mamman det snabbt skulls haja!

2013-02-19

  Minkki VIP
vem var det som sade ja, visst måste man skratta men inte är det roligt?
Skrattat haver jag, och det var :-D))))
2013-02-19

  Carl O Andersson
Kackerlacka

Kackerlacka
alla tycks belacka.
Svår den är att slippa ifrån,
hade sin storhetstid under karbon.

2013-02-19

  walborg
Bra kämpat! Ännu ett stridsredskap föreslås:

Kackerlackans ändalykt - en fripassagerare

En kackerlacka kom en dag från Goa
i kappsäcken hon tycktes vilja boa
i sexti grader kallt
hon flög och klara´allt
förutom damtoffeln i Stockholm på en toa!
2013-02-19

    ej medlem längre
jobbigt läge! bra skaldat!
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP